Veelgestelde vragen


Waarom werk je met formaldehyde vrij mdf, osb etc?
Formaldehyde is een belangrijk bestanddeel van veel lijmsoorten en komt als gas vrij gedurende de tijd. Van gewoon mdf kreeg ik vaak hoofdpijn en over het uitdampende gas wordt gezegd dat er voldoende geventileerd moet worden om een gezond binnenklimaat te realiseren. Hoewel er in ingepakte toestand (lak) maar weinig gas vrijkomt, neem ik liever het zekere voor het onzekere.
Er zijn steeds meer plaatsoorten op de markt die zonder formaldehyde zijn gemaakt en langzaam maar zeker zijn ook biobased lijmen voor bijvoorbeeld multiplex in opkomst.
Verzorgt Dickhaut ook spuitwerk?
Ja, maar de voorkeur gaat uit naar ongelakt werk, afwerking met olie, biobased acrylverf (geen pu) of lijnolieverf. Als u een spuiterij kent die met biobased lak werkt, hoor ik het graag.
Behalve de grondstoffen heeft spuitwerk het nadeel dat het moeilijk is bij te werken als er een butsje of krasje in komt.
Wat is het werkgebied?
Maximaal half uur rijden vanaf de werkplaats, bij uitzondering verder.
Hoeveel kost houtrotreparatie?
Een kleine reparatie op de begane grond (opname, kaalschuren, open maken, vullen met epoxy of een dampopen mineraal/biobased vulmiddel, schuren, gronden) kost +/- €130.
Een middelgrote reparatie waarbij een stuk hout op maat wordt gemaakt en erin gelijmd kost €200 á €300
Een grote reparatie, bijvoorbeeld een hele onderdorpel vervangen kost €400 a €600.
Alle bedragen o.v.b.
Wanneer loont houtrotreparatie t.o.v. hout en glas vervangen?
Dat ligt aan nogal wat factoren. Laten we een eenvoudig kozijn van 1mx1,5m met vast glas bekijken, waarbij het glas nog in goede staat verkeert: Een nieuw kozijn met HR++ glas kost zo'n €700 inclusief demonteren en plaatsen, exclusief aflakken.
Met een middelgrote reparatie, zie boven, bent u dus al met de helft klaar. Neem in de beoordeling ook mee dat het vervangen van een heel kozijn meer invloed op de binnenaansluitingen (stucwerk, vensterbank) heeft.

Bezoek

Fuutlaan 14K
5613 AB Eindhoven

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0) 6 44 95 85 14

Openingstijden

ma, di, do, vrij: 9:00-17.00
bezoek op afspraak
Alle rechten voorbehouden © , Dickhaut
Website beheer en onderhoud door LinQxx - Lokaal gevonden worden