Houtbewerking-Montage-Timmerwerk

Bookframe
Opdracht op maat
Sokkels
Dickhaut verzorgt houtmaatwerk, zowel op basis van eenvoudige schetsen, als volledig uitgewerkte tekeningen, waarbij op technisch vlak en detailnivo ondersteunend kan worden meegedacht. Voor ontwerpadvies werken wij samen met architecten of andere ontwerpers.
Wij streven naar het gebruik van lokale houtsoorten, afleveradressen dicht bij de werkplaats, en een minimum aan lijm en afval. Enkele houtsoorten en plaatmaterialen waar wij mee werken: eiken, vuren, grenen, essen, douglas, gemodificeerde houtsoorten (accoya, modiwood etc), formaldehydevrij mdf, ecoboard, multiplex, drielagenplaat.
Dickhaut volgt de ontwikkelingen in de circulaire economie en overlegt graag met klanten, collega's en leveranciers over de mogelijkheden om tot een duurzaam, biobased dan wel circulair product te komen.

Wat wij doen:

  • Inhuur op regiebasis voor interieurbouw en timmerwerk, transport en montage
  • technische uitwerking; van ontwerp naar werktekening
  • herstel aan ramen, deuren en kozijnen zoals houtrotreparatie en scharnieren vervangen
  • Timmerwerken voor binnen en buiten
  • Reparaties en restauraties
  • verkoop van eigen ontwerpen en producten, zoals fotolijsten en Bookframe

Offerte

Wilt u een offerte aanvragen, of meer informatie? Stuurt u een e-mail met zo concreet mogelijk informatie, foto's of schetsen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel ons op 06 44 95 85 14. U kunt op afspraak langs komen in onze werkplaats in Eindhoven. Bij eenvoudige objecten ontvangt u snel en gratis een offerte of prijsindicatie. Indien ontwerp- of tekenwerk nodig is, zullen wij hiervoor een offerte opstellen.
Maatwerk

Over

Michel Dickhaut is zelfstandig meubelmaker/timmerman en deelt zijn werkplaats met andere makers. Voor grotere klussen wordt samengewerkt met collega's en soms loopt er een stagair mee. Dickhaut kwam er tijdens de studie bouwkunde achter dat hij meer interesse had in de combinatie van ontwerp en maakwerk dan het ingenieursvak. Mogelijk kruipt er iets van schrijnwerkersbloed gezien het bestaan van Dickhaut-Ebeniste vanaf 1836 (later geƫvolueerd in familiebedrijf Dickhaut met verschillende onderdelen: uitvaartkisten, verhuizen en antiekveiling). Na afronding van de studie en enkele jaren werkervaring bij Eek&Ruijgrok, geƫnthousiasmeerd door de eenvoud en rauwheid van hun ontwerpen, is hij in 2005 begonnen met het opbouwen van een eigen klantenkring. De concentratie lag in het begin op ontwerpen/maken voor het interieur, tegenwoordig op uitwerken/maken en het houten exterieur. Veelzijdigheid qua houtsoorten en plaatmaterialen, het maximale uit het materiaal willen halen, goed doordachte ontwerpen, interesse in details en verbindingstechnieken, zijn kenmerken voor zijn werkstijl.

De werkplaats

Bezoek

Fuutlaan 14K
5613 AB Eindhoven

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0) 6 44 95 85 14

Openingstijden

ma, di, do, vrij: 9:00-17.00
bezoek op afspraak
Alle rechten voorbehouden © , Dickhaut
Website beheer en onderhoud door LinQxx - Lokaal gevonden worden